Papier met drukwerk
waar je blij van wordt

Drukkerij Libertas Pascal uit Utrecht wilde haar relaties verrassen met een papierwaaier, die niet alleen nuttig is maar ook leuk om te gebruiken. Wij bedachten het concept en ontwerp.

Een onmisbare tool voor ontwerpers

Iedere communicatieadviseur of ontwerper in Utrecht kent drukkerij Libertas Pascal. Deze groene kwaliteitsdrukker staat bekend om haar uitgebreide mogelijkheden op de digitale drukpers HP Indigo. Hoe kun je dat imago beter versterken, dan met een papierwaaier die laat zien wat drukwerk allemaal kan doen op papier?


Vraagstuk
De meeste papierwaaiers van drukkerijen lijken op elkaar. Ze hebben allemaal eenzelfde (stock)foto, kleurvlak, lijnen en typografie. Die pakken namelijk op elk papiersoort anders uit. Libertas Pascal wilde een onderscheidende papierwaaier, die ontwerpers op een leuke manier helpt in hun keuzeproces.

Concept
Onze uitdaging was om iets te creëren, dat onderscheidend en aantrekkelijk is op verschillende papiersoorten. En dat in één beeld, bij voorkeur een combi van foto, kleurvlak, lijnen en typografie.
Om niet zomaar een willekeurige stockfoto te gebruiken, hebben we zelf een illustratie gemaakt van papier. Die illustreert een leeglopende inktemmer. De oplettende ontwerper ziet dat de illustratie op ieder papiersoort net een andere compositie heeft. De tussenbladen vertellen welke soort papier het is en in welke gramsgewichten het papier beschikbaar is.

Resultaat
We hebben twee versies van de papierwaaier gemaakt: Basics (groen) voor standaard papiersoorten en een Specials (roze) voor speciale papiersoorten. Libertas Pascal introduceerde de papierwaaiers tijdens een evenement over papier.

Andere projecten

Awareways | Identiteit en website

 

NFF | Programmakrant