Samen de zin in de zorg brengen

TalentCare gaat voor een stevige nieuwe koers om écht het verschil te maken in de zorg. Wij ontwikkelden hiervoor een opvallende visuele identiteit die meer zorgverleners aantrekt.

Aandacht voor professionele en persoonlijke groei

TalentCare ontwikkeld en ondersteund zorgverleners en zorgorganisaties, zodat ze sterk in hun werk staan en met plezier werken aan zorg die zingevend en zinvol is. Met de TalentCare Academy investeert TalentCare in de professionele en persoonlijke groei van deze professionals. Hierin worden zij uitgedaagd om naar hun vak en opdracht te kijken: hoe kan de patiënt (nog) betere zorg en aandacht krijgen? TalentCare vroeg Studio Playground te helpen om zich zichtbaar onderscheidend te profileren in de markt.

De kracht van eenvoud

De woorden ‘talent’ en ‘care’ zijn in het logo met een plus gekoppeld. De plus staat voor zorg, groei (persoonlijk en professioneel) en verbinding (zorgverlener met patiënt). Tevens verbeeld de plus een persoon en toont de drie ijkpunten van de missie: zin in, zinvol en zingeving.

Warm geel is de hoofdkleur voor TalentCare en benadrukt de positieve en persoonlijke kant. Het lichtblauw is de hoofdkleur voor de TalentCare Academy en benadrukt de professionele ontwikkeling. Het donkerpaars is de ondersteunende en overkoepelende kleur.

Een eigen herkenbare lettertype en illustraties
Om een groter onderscheid te maken van de concurrenten én de herkenbaarheid van TalentCare te vergroten hebben we het gebruikte lettertype op een paar punten aangepast en eigen gemaakt. De kleine letter t en r sluiten aan bij de aangepaste plus uit het logo.

Tevens hebben we met illustraties de doelstellingen van TalentCare en dilemma’s van zorgprofessionals verbeeld die niet in fotografie te vangen zijn. De herkenbare illustratiestijl wordt verrijkt met portretten waarin de zorgverleners en zorgverlening centraal staan.

“Als ondernemer loop ik de hele dag met creatieve concepten en uitingen in mijn hoofd, die ik heel goed voor me zie. Het is alsof Studio Playground in mijn hoofd kan kijken en dit vertaalt naar een 1 op 1 passende visualisatie. Daarnaast werkt mijn team ontzettend fijn samen met Studio Playground: ze doen wat ze zeggen en komen afspraken altijd na.”

Stefan Ottenbros
Directeur en oprichter TalentCare